Képcserélő

NASA műholdas felvétel a szén-dioxid légköri áramlásáról a Föld körül...!

Látványos videót adott ki a NASA a szén-dioxid légköri áramlásáról. A kétperces videóhoz műholdak szolgáltatták az adatokat, és egy szuperszámítógép kellett a felvétel összeállításához.

 

 

Az amerikai űrhivatal a NASA 2014 óta használja az Orbiting Carbon Observatory-2 (OCO-2) nevű űrszondáját, hogy megfigyelje a szén-dioxid mozgását a légkörben. Eddig csak információkat gyűjtött a NASA ezzel a műholddal, most először használja fel az adatokat egy nyilvánosságnak szánt videóban.
A felvétel a 2014 és 2015 szeptembere közt felvett adatokra épül, ezt kombinálták egy kiváló minőségű időjárás-modellel.
A műholdak naponta körülbelül egymillió mérést végeznek el, és százezer becslést állítanak fel a szén-dioxid szinttel kapcsolatban. A földfelszínről visszaverődő napfényből számolják ki az üvegházhatást okozó gáz mennyiségét.

 

Carbon dioxide plays a significant role in trapping heat in Earth's atmosphere. The gas is released from human activities like burning fossil fuels, and the concentration of carbon dioxide moves and changes through the seasons.

Using observations from NASA's Orbiting Carbon Observatory (OCO-2) satellite, scientists developed a model of the behavior of carbon in the atmosphere from Sept. 1, 2014, to Aug. 31, 2015.

Scientists can use models like this one to better understand and predict where concentrations of carbon dioxide could be especially high or low, based on activity on the ground.

Credit: NASA's Goddard Space Flight Center/Kathryn Mersmann & Matthew Radcliff

Music: "Life Cycles" by Theo Golding [PRS]

For more information: https://www.nasa.gov/feature/goddard/...

 

forrás: USA - NASA

             - internet