Képcserélő

blogpress kérdés1/ Sport hasonlattal élve célegyenesbe fordultak a 2012-es nyári Olimpiai játékok végső felkészülései. Különböző média felületeken figyelemmel kísérhettük a K&H Bank és a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a  résztvevő magyar sportolók közötti kapcsolatot. Kaphatunk erről a tevékenységről részletesebb információkat?


Majorosi Attila fiókigazgató
Majorosi Attila fiókigazgató

Válasz 1: A K&H több mint egy évtizede a magyar sport, a magyar sportolók elkötelezett támogatója. Tizenegy évvel ezelőtt azért döntöttünk a Magyar Olimpiai Bizottság, majd 5 évvel később a Magyar Paralimpiai Bizottságtámogatása mellett, mert úgy éreztük, hogy teljes mértékben azonosulni tudunk azok fő értékeivel, az elhivatottsággal és a kiválósággal. A K&H tehát 11 éve a Magyar Olimpiai Csapat, és 6 éve a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete, ami azt jelenti, hogy széleskörű pénzügyi szolgáltatásokkal támogatjuk az olimpiai és a paralimpiai csapatot. Mindezek mellett, 2006-ban útjára indítottuk a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramot, amely egyéni támogatásban részesíti a magyar élsportolókat, hogy elősegítse a hazai és a nemzetközi megmérettetésekre való felkészülésüket. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram hat éves működése során eddig 34 sportoló vehetett át összesen 33 millió forintot olimpiai, paralimpiai felkészülésének elősegítésére. Az olimpiai és paralimpiai mozgalom támogatása mellett a tömegsportot is igyekszünk népszerűsíteni Magyarországon. Ennek keretében a K&H olimpiai futónapok, és a K&H olimpiai kerékpáros napok rendezvényekkel tesszük lehetővé a sport szerelmeseinek az olimpiai mozgalomhoz való aktív kapcsolódást.

blogpress kérdés 2/ Borkai Zsolt neve mindenki előtt ismert. Információnk szerint nemrégiben volt egy ki ünnepség is melyen Ő is részt vett,és ennek a találkozónak a kezdeményezője és támogatója a K&H Bank volt. Mi volt a rendezvénynek célja és milyen tevékenységet végzett ebben a K&H Bank?

Válasz 2: Az olimpiai támogatásunk  jubileuma, illetve a közelgő Londoni Olimpiai és Paralimpiai Játékok kapcsán a tavalyi K&H dolgozói sportrendezvényünkön, a K&H olimpián egy szurkolói zászlót írattunk alá dolgozóinkkal. Ezt a zászlót adtuk át az olimpiai csapat fogadalomtételét megelőző ünnepi csapatgyűlésen a Londonba induló magyar olimpikonoknak, hogy ezzel is éreztessük, mellettük állunk, büszkék vagyunk rájuk.

blogpress kérdés 3/ Ki lehet -e emelni valamelyik Olimpiai sportágat a többi közül, pontosabban van-e kedvenc sportága a K&H Banknak?

Válasz 3: A K&H az olimpiai és a paralimpiai csapat pénzintézete, nincs kiemelt sportág, amelyet támogatnánk. A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 6 éves működése során összesen 34 sportolót részesítettünk egyéni támogatásban. Közöttük van öttusázó, vívó, tornász, atléta, birkózó, cselgáncsozó, úszó, paralimpikon asztaliteniszező, kerekesszékes vívó, kézilabdás, és még néhány egyéb sportág képviselője. A kiválasztás során tehát nem a sportág számít, hanem az elért eredmények, a sportemberi magatartás, az olimpiai, paralimpiai értékek és eszmék maximális tiszteletben tartása és képviselete.

blogpress kérdés 4/ Ha lehet, szeretnénk néhány nevet megtudni azon sportolók közül, akikkel a Banknak, illetve az Ön MOM Park-i fiókja is kapcsolatban van?

Válasz 4: A K&H összesen 34 sportolót részesítetett egyéni támogatásban a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram révén, közülük 24-en kvalifikáltak a Londoni Olimpiai és Paralimpiai Játékokra: Berki Krisztián, Császár Gábor, Csernoviczki Éva, Csuri Ferenc, Dani Gyöngyi, Gyurta Dániel, Juhász Veronika, Kapás Boglárka, Káté Gyula, Kis Gergő, Kovács Sarolta, Krajnyák Zsuzsa, Marosi Ádám, Mészáros Anett, Osváth Richárd, Pálos Péter, Pars Krisztián, Sidi Péter, Sors Tamás, Szabó Nikolett, Szekeres Pál, Tóth Tamás, Vereczkei Zsolt és Verrasztó Evelyn. Ügyfeleinkkel kapcsolatban nem áll módunkban tájékoztatást adni.

blogpress kérdés 5/ Ha már sportnál tartunk, arra is kíváncsiak vagyunk mennyire "sportos" a K&H bank és annak dolgozói? Van-e valamilyen szervezett sportélet az itt dolgozóknak?

Válasz 5: Dolgozói sportrendezvényünket, a K&H olimpiát minden évben megrendezzük. Ezen több mint ezer munkatársunk, mindegy negyedik kollégánk részt vesz évről évre.

blogpress kérdés 6/ Személy szerint Önnek vannak-e sportolással kapcsolatos tervei a nyári szabadság alatt?

Majorosi Attila fiókigazgatóMajorosi Attila fiókigazgatóVálasz 6: Ez a nyár, lévén olimpiai év van, elsősorban a sportról fog szólni. Természetesen aktívan nyomon követem majd az olimpia és a paralimpia eseményeit. E mellett családommal együtt sok vizes programot tervezünk, és egy Balaton kerülő kerékpártúra is szerepel az idei terveink között.

blogpress kérdés 7/ Végezetül a megkerülhetetlen kérdés : mennyi aranyérmet vár Ön az Olimpiai játékokon a magyar versenyzőktől?

Válasz 7: K&H olimpiai esélyleső néven készítünk egy esélylatolgató felmérést a K&H olimpiai futó és kerékpáros napok résztvevői között. Ennek eddigi eredményei alapján 3-6 olimpiai aranyat és 1-4 paralimpiai aranyat várnak a válaszadók.  Én személy szerint az optimista irányt képviselem, és nagyon remélem, hogy a magyar csapat nem áll meg egy tucat aranyig! És természetesen sok egyéb érmet és pontszerző helyezést is várok. Tisztelt Majorosi Attila úr! Köszönjük az interjút!  

Címlapcikkek1