Képcserélő

Már a cikk  címe alapján is látható, Szomor György színművész pályafutása és elért sikerei milyen sokszínűek,  fellépései, szerepei  mellett több nagy sikerű musical szerzőjeként is tisztelhetjük és ismerjük őt. Pop zenei indulásától jutott el a musicalek világáig, ahol jelenleg is szakmai sikereit aratja. Az általa zeneszerzőként, szövegíróként  jegyzett musicalek pedig már most ott vannak az örökzöld előadások és slágerek listáján.

 

 Szomor György színművész életrajz (szerkesztett)

1970. május 22-én született Pécsen. Az első zenekarát 11 évesen alapította, majd később a Moho Sapiens nevű zenekar frontembere lett. Ez a zenekar 1987-ben megnyerte a Csillag születik tehetségkutató pop kategóriáját, valamint a legjobb előadó díját. 1989-ben elnyerték az Emerton-díjat. Ennek az együttesnek a nevéhez fűződik az Angyalbőrben című sorozat zenéje is. Első lemezük 1990-ben jelent meg, ami a filmsorozat zenei anyaga volt. Ezek után egy évvel még jött egy nagylemez, majd az együttes feloszlott.
1993-ban jelent meg első szólólemeze, de ekkor kezdődött színészi pályája is: Márton Csabával felváltva alakították a Grease című musical főszerepét. Miután a Gór Nagy Mária Színitanodát elvégezte szerződtette a székesfehérvári Vörösmarty Színház(1995). 1996-ban megkapta az Elisabeth című musical Rudolfjának szerepét, ami által bemutatkozhatott a fővárosnak is. 1999-ben mutatták be Katonadolog című musicaljét, melyben nem csak, hogy szereplő volt, ő szerezte a zenéket is, melyben szerzőtársai Szikora Róbert, Vinnay Péter és Valla Attila voltak. Később Gipp's Egylet néven kát Bee Gees lemezt is adtak ki magyarul. 1999 elején Todd Williams-szel megalakították a Graffitit, melynek első lemeze 2000. májusában jelent meg, a lemezen pedig Bee Gees feldolgozások hallhatóak. A 2011-es évben a Békéscsabai Jókai Színházzal bemutatta a Monte Cristo grófja című musicalt, melyben nem csak főszereplőt játszik, de ő rendezte a darabot is, illetve a zenét és a dalszöveget is ő írta.

Pályafutásának főbb színhelyei napjainkban többek között a Békéscsabai Jókai Színház Diótörő és Egérkirály, és a Monte Cristo grófja című előadása, az Experidance Gyöngyhajú lány című produkciója és a Budapesti Operettszínház több darabja.

Bővebb információk Szomor György színművészről és fellépéseiről  az alábbi linkeken találhatóak:

http://www.operett.hu/operett.php?pid=artist&szId=41126

http://jokaiszinhaz.hu/musor/2017-02-18t140000-2017-02-18t180000/monte-cristo-grofja-ram

http://experidance.hu/repertoar/31

 

forrás: Szomor György színművész, előadóművész, zeneszerző, szövegíró

videófelvétel: blogpress.hu

fotók: blogpress.hu

 Szomor György 3

 Szomor György színművész,előadóművész,zeneszerző, szövegíró

 

Szomor György 4

Szomor György 5

Szomor György 6

 

Címlapcikkek1