Képcserélő

Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta színpadon Barnier szerepét. Magnier legendás bohózatából két híres film is készült: Louis de Funès-vel (1967) és Sylvester Stallone-val (1991) – utóbbi tette ismertté az egész világon. A Thália Színházban színre került premier darabban NAGY VIKTOR színművészt láthatjuk a legendás szerepben. 

 

2018. február 24-én került színre az Oscar a Thália Színház Nagyszínpadán, ami az idei színházi évad utolsó bemutatója volt. 

A gazdag Bertrand Barnier élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Kiderül, hogy két lánya van, de csak az egyikről tud… A két lányának három kérője van… És az egyik lányának elhiszi, hogy terhes. De amikor könyvelője, Christian beállít egy Barnier-től ellopott pénzen vett ékszerekkel teli bőrönddel, már semmi nem érdekli, csak a bőrönd. Viszont bőröndből is van még kettő. Barnier otthona a követhetetlenül mozgó táskák kavalkádjában hamarosan őrültekházává válik. Ilyet még életében nem látott, pedig olyat is látott, amit nem vallott be senkinek… 

Az Oscar végtelenül szórakoztató vígjáték: hatalmas „itt a piros, hol a piros” játszma szerelmekkel, bőröndökkel és ajtókkal. Barnier lázasan igyekszik menteni a menthetőt, miközben körülötte mindenki őrült tempóban rohan a vágyai és a szerencséje után, de semmi sem ott van, ahol hitték.

Barnier szerepében Nagy Viktort láthatjuk. További szerepekben: Gubás Gabi, Bán Bálint, Szabó Győző, Molnár Piroska, Tóth Eszter, Fodor Annamária, Szabó Erika, Hunyadkürti István és Mózes András.

A darab szövegét Székely Csaba drámaíró (az Amerikai bölény remek fordításával mutatkozott be a Tháliában) tette maivá.

Vida Péter – ez a második rendezése a színházban – klasszikus történetet szeretne elmesélni, de modernné formálva az előadás stílusát, ehhez igazítva a jelmezeket és a színészi játékot. Mint a hasonló zsánerű daraboknál mindig, ebben az esetben is fontos lesz a csapatjáték a darab szédületes tempója miatt.

 A darab írója, Claude Magnier 1920-ban született Párizsban, könyvkötő fiaként. Kezdetben a családi vállalkozásban dolgozott, amelyet később át kellett volna vennie, azonban hamar felfedezte színház iránti szeretetét. 1954-ben kezdett el dolgozni első vígjátékán, a ClearCase-en, ami nemzetközi sikert eredményezett, ezután írta meg az Oscart, amit Párizsban 1958-ban mutattak be először.

                                                          Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem kattintson a Thália Színház honlapjára:

      http://www.thalia.hu/

 

forrás: Thália Színház

videó összeállítás: http://blogpress.hu/

Gubas Gabi  2.JPG

 Gubás Gabi, Nagy Viktor színművészek

Nagy Viktor  2.JPG

Nagy Viktor színművész

Nagy Viktor 1.JPG

Nagy Viktor 3.JPG

Nagy Viktor, Szabó Erika színművészek

Nagy Viktor 4.JPG

Nagy Viktor 5.JPG

Gubás Gabi, Nagy Viktor színművészek

Nagy Viktor 6.JPG

Nagy Viktor színművész

Nagy Viktor 7.JPG

Nagy Viktor 8.JPG

Nagy Viktor 9.JPG

Nagy Viktor, Molnár Piroska színművészek

 

   

Címlapcikkek1