Képcserélő

2018. február 24-én került színre az Oscar a Thália Színház Nagyszínpadán, ami az idei színházi évad utolsó bemutatója volt. Videó összeállításunkban SZABÓ GYŐZŐ színművész premier előtti gondolatait láthatják:

 

Az Oscar végtelenül szórakoztató vígjáték: hatalmas „itt a piros, hol a piros” játszma szerelmekkel, bőröndökkel és ajtókkal. Barnier lázasan igyekszik menteni a menthetőt, miközben körülötte mindenki őrült tempóban rohan a vágyai és a szerencséje után, de semmi sem ott van, ahol hitték. Barnier szerepében Nagy Viktort láthatjuk. További szerepekben: Gubás Gabi, Bán Bálint, Szabó Győző, Molnár Piroska, Tóth Eszter, Fodor Annamária, Szabó Erika, Hunyadkürti István és Mózes András. A darab szövegét Székely Csaba drámaíró (az Amerikai bölény remek fordításával mutatkozott be a Tháliában) tette maivá.

Vida Péter – ez a második rendezése a színházban – klasszikus történetet szeretne elmesélni, de modernné formálva az előadás stílusát, ehhez igazítva a jelmezeket és a színészi játékot. Mint a hasonló zsánerű daraboknál mindig, ebben az esetben is fontos lesz a csapatjáték a darab szédületes tempója miatt.

A darab írója, Claude Magnier 1920-ban született Párizsban, könyvkötő fiaként. Kezdetben a családi vállalkozásban dolgozott, amelyet később át kellett volna vennie, azonban hamar felfedezte színház iránti szeretetét. 1954-ben kezdett el dolgozni első vígjátékán, a ClearCase-en, ami nemzetközi sikert eredményezett, ezután írta meg az Oscart, amit Párizsban 1958-ban mutattak be először.

Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta színpadon Barnier szerepét. Magnier legendás bohózatából két híres film is készült: Louis de Funès-vel (1967) és Sylvester Stallone-val (1991) – utóbbi tette ismertté az egész világon.

 

Claude Magnier

Oscar

 

Szereplők: 

Bertrand Barnier: Nagy Viktor
Madame Barnier: Gubás Gabi
Christian: Bán Bálint
Jacqueline: Szabó Erika
Colette: Tóth Eszter
Bernadette: Fodor Annamária
Philippe: Szabó Győző
Charlotte: Molnár Piroska
Oscar: Mózes András
Nyikita: Hunyadkürti István



Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Füzér Anni
Rendezőasszisztens: Magócs Niki
Súgó: Serfőző Andrea

Fordította: Székely Csaba
Rendező: Vida Péter

 
 
 

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintsanak a Thália Színház honlapjára:

http://www.thalia.hu/

 

forrás: Thália Színház

videó összeállítás: http://blogpress.hu/

OSCAR 10_01 - Copy.JPG

Nagy Viktor, Szabó Győző színművészek (Fotó: Csatáry-Nagy Kriszta)

OSCAR 15_01.JPG

Szabó Győző színművész (fotó: Csatáry-Nagy Kriszta)

Szabo Gyozo 1.JPG

 Szabó Győző színművész

Szabo Gyozo 2.JPG

 Szabo Gyozo 3.JPG

 Bán Bálint, Szabó Győző színművészek

 Szabo Gyozo 4.JPG

 Szabó Erika, Szabó Győző színművészek

Szabo Gyozo 5.JPG

 Szabo Gyozo 6.JPG

 Szabó Győző színművész

  

Címlapcikkek1