Képcserélő

Egy fantasztikus új sikerdarab a Thália Színház nagyszínpadán: Félúton a Fórum felé... - Eredeti Musical Komédia, egyenesen a Broadway-ról...!! Bemutató: 2015. június 12.  Stephen Sondheim első zenés darabja Plautus három vígjátékának különös parafrázisa, mely nem csupán szívet melengető komédia, a rekeszizmokat kíméletlenül megdolgozó bohózat, hanem izgalmas zenei világának köszönhetően – a debütálás idejében – az év musicaljének választott fergeteges, látványos Broadway darab is egyben. Az új előadás sajtótájékoztatójáról készült videó összeállítást tovább kattintva, itt lehet megtekinteni:

 

Ez az ízig-vérig komédia meghódította a világot, film is készült belőle 1966-ban, a színházakban pedig mára több ezer előadást megért, igazi, nagy, klasszikus sikerré vált, amit első ízben láthatnak most a budapesti nézők. 

Félúton a Fórum felé:

Az ókori Rómában sem vágyott az ember másra, mint szabadságra és szerelemre. Servulus, az agyafúrt rabszolga különös tervvel kívánja boldoggá tenni gazdáját Herot, hogy jutalmát elnyerve végre – levetve rabszolgasorsát – szabad római polgár lehessen. Servulus hőn áhított szabadságához azonban nevetéssel kikövezett, rögös út vezet, a derék rabszolgának túl kell járnia még a Hetvenkedő katona eszén is, meg kell szereznie tőle Philia, a gyönyörű szűz kurtizán lány birtoklevelét, hogy a lány szerelméé, Heroé lehessen.

A magyar színházi palettán párját ritkító komédia Vida Péter, Szombathy Gyula, Molnár Piroska, Szabó Győző és Pindroch Csaba főszereplésével kerül bemutatásra az idei évadunk utolsó premierjeként a Thália Színház nagyszínpadán, melyet bátran ajánlunk mindenkinek. Az egész estét nevetéssel betöltő családi kikapcsolódás lesz ez különösen azok számára, akik szeretik például a Monty Python világát, akik jót nevettek a Gyalog galoppon vagy a Brian életén, vagy akár a Folytassa Kleo történetein, vagy mulatságosnak tartják az Asterix és Obelix karikatúrisztikus meseszövését.

A további szerepekben Mózes András, Bánovits Vivianne, Domokos Zsolt, Tamási Zoltán Köleséri Sándor, Böröndi Bence e.h. és Hajmási Dávid e.h. lesz látható.

A darabot a Thália Színház főrendezője Réthly Attila állítja színpadra, akinek a nevéhez kötődnek a Thália Színház nagysikerű produkciói, A hőstenor és a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című előadások is.

Bemutató: 2015. június 12.

A sikerdarab rövid története:

A darab első változata 1958-ra készült el, de a többször átdolgozott verzióját végül 1962-ben mutatták be New Yorkban, az Alvin Színházban (jelenleg Neil Simon Theatre, befogadóképesség: 1445 fő). Később a produkció átkerült a Majestic és a Mark Hellinger Színházba is, és e három helyen összesen 964 előadást ért meg. Ezzel az eredménnyel ez a darab lett Sondheim leghosszabb játszási sorozata. A főszerepet Zero Mostel játszotta.
1963-ban a produkció több Tony-díjat is kapott: legjobb musical, legjobb férfi főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb szövegkönyv, legjobb rendezés kategóriákban. Szintén ebben az évben kezdték játszani Londonban, a West Enden. Itt 762 előadást ért meg.
1966-ban film készült belőle, majd 1972-ben és 1996-ban felújították és ismét műsorra tűzték New Yorkban – ez utóbbi változatban Nathan Lane és Whoopi Goldberg is színpadra lépett.
Azóta gyakran játsszák, elsősorban operaházakban. 2011-ben például ez volt az első Sondheim-mű, amelyet a bécsi Volksoper műsorra tűzött.

 

Bővebb információért és jegyvásárlásért, kérem, kattintson a Thália Színház honlapjára:

                                                                                                                                                        http://www.thalia.hu/

forrás: Thália Színház

képek a sajtótájékoztatóról:

Réthly Attila rendező

Fórum színművészek

Fórum színművészek 1

Szabó Győző színművész 01

Fórum táncosok 01

Szabó Győző a katona 01

Szabó Győző

Vida Péter színművész

Vida Péter színművész 1 01

Fórum színművészek 01

Címlapcikkek1