Képcserélő

Benedek Elek, a nagy magyar mesemondó írásai alapján született meg, és mutatták be hatalmas közönség siker keretében a Tüzrőlpattant Tündérország című családi musical darabot Kocsák Tibor zeneszerzőtől, Pesty-Nagy Kati rendezésében. Innen, a Debreceni Csokonai Nemzeti Színházból indult el a világsiker felé Kocsák Tibor másik  örök értékű  musicalje is, a Légy jó mindhalálig. Biztos nem véletlenül választotta Ráckevei Anna igazgató-művésznő fantasztikus jó érzékkel éppen ezt a produkciót a Csokonai Nemzeti Színház új bemutatóinak sorába. 

 

A Tűzrőlpattant Tündérország című családi musical nyugodtan nevezhető hungarikumnak,mert az a tény, hogy Magyarország méltán egyik legelismertebb zeneszerzője, Kocsák Tibor jegyzi a darab dallamvilágát, olyan ősbemutatót garantál, mely országszerte hírét viheti ezen csodás történetek feldolgozását, mintegy kedvet teremthet az újraolvasás örömének is, kifejezetten széles körben, reményeink szerint.

Pesty-Nagy Kati rendező számára közel sem idegen ez a világ, hiszen évtizedes terve volt ennek a feldolgozásnak a megteremtése, életre hívása, már csak családi elkötelezettsége okán is. Pesty-Nagy Kati dédnagymamája ugyanis az a Benedek Huszár Anna, aki Benedek Elek nővéreként látta meg a Napvilágot, s aki öccsét Huszár Anna című művének megírására ihletett.

Bővebb információért és jegyvásárlásért kérem, kattintson a színház honlapjára! 

http://csokonaiszinhaz.hu/benedek-elek-kocsak-tibor-wichmann-akos-pesty-nagy-kati-tuzrol-pattant-tunderorszag/

http://csokonaiszinhaz.hu/

forrás: Debreceni Csokonai Nemzeti Színház

Képek az előadásból:                                                   fotók: MÁTHÉ ANDRÁS

 Tuzrolpattant fotó Mathe Andras

Tuzrolpattant foto Mathe Andras 1

Tuzrolpattant fotó Mathe Andras 2

Tuzrolpattant fotó Mathe Andras 3

Tuzrolpattant foto Mathe Andras 4

Tuzrolpattant foto Mathe Andras 5

Tuzrolpattant foto Mathe Andras 6

Tuzrolpattant foto Mathe Andras 7

Címlapcikkek1