Képcserélő

Kincsem

- legenda két felvonásban-

Ősbemutató 

Az 1870-es években játszódó színdarabnak a világhírű és azóta is utolérhetetlen versenyló, aki 54 futamban indult és mindegyikben győztes lett, csak az egyik, majdnem mellékes szereplője. Jóval inkább az őt körülvevő, szorosan hozzá tartozó emberekről szól. Milyen hatással van a tulajdonos-tenyésztőre, a trénerre, a zsokéra és a lóápoló istállófiúra, továbbá a szépasszony grófnőre az, hogy életükben megjelenik az egyszeri csoda? Hogyan változtatja meg sorsukat az élő legenda? Vajon a korszak, az Osztrák-Magyar Monarchia jellegzetes figurái mennyiben méltóak a szinte hihetetlen változásra, amit a megszokott életükben egy legenda okoz? Ki mire használja, hogyan él vele, vagy fecsérli el a megismételhetetlen lehetőséget az alatt a rövid idő alatt, amíg egy égi tünemény közöttük létezi, hogy aztán sosem térjen vissza?

A világhírű csodaló körüli körtánc egészen a pályafutás végéig, egy utolsó nagy futamig tart. Bár az események részben a versenypályák környékén játszódnak, a futamok izgalmairól, az eredményekről csak a szereplők reakcióiból értesülhetünk. A színpad a személyes konfliktusokra, a jellemek összecsapásaira, az emberi sorsok fordulataira összpontosít.

Szereplők:

Gáspár Sándor, Gubás Gabi, Mohai Tamás, Szombathy Gyula, Molnár Piroska, Pindroch Csaba, Szegezdi Róbert, Egri Bálint, Mészáros András, Kovács Vanda, Vida Péter, Hunyadkürti István.

Író és rendező:

Bereményi Géza

Bemutató: a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében: 2014. április 05. 19.00

A megújult 34. Budapesti Tavaszi Fesztivál március 21. – április 6. között, közel 50 helyszínen, több mint 170 művészeti eseménnyel és szabadtéri programmal nyit – különlegességekkel, több műfaj és korosztály felé. A számos helyszín, színház és rangos esemény között, kiemelt és fontos helyet foglal el a Thália Színház, mely a fesztivál több bemutatójának is otthona, így Bereményi Géza: Kincsem c. ősbemutatójának is, mely a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Thália Színház vezetésének együttműködésében kerül bemutatásra.

Jegyvásárlás: online a www.btf.hu, valamint a Thália Színház jegypénztárában és a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ Közönségszervezésén (1061. Liszt Ferenc tér 11. T: 468 3311 T: 403 0551 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Bővebb információ és jegyvásárlás a Thália Színház honlapján ide kattintva: http://www.thalia.hu/

forrás: Thália Színház

Gáspár Sándor színművész

Gáspár Sándor színművész

Gubás Gabi és Pindroch Csaba színművészek

Molnár Piroska és Szombathy Gyula színművészek

Szombathy Gyula és Vida Péter színművészek

Szombathy Gyula és Gáspár Sándor színművészek

Gubás Gabi művésznő

Kovács Vanda és Gáspár Sándor színművészek

Egri Bálint színművész

Címlapcikkek1